Thursday, June 26, 2008

QQ, LL! Belgrad-e A,B,C, sto si u daleku zemlju otis'o samo da te sarane u we didn't brake party (ili kako to Hrvati zovu Either way we have a party).
To je bilo obecano kukumavcenje. Cist racun - duga ljubav - sad smo egal.
Pitanje koje se namece jeste naravno zasto smo tako trnjoboso prosli. Tesko je zakljuciti iz sturih feedbacka, ali sudije su se uglavnom foqsirale na nevazne stvari u debati. Hoce se reci ono sto su oni a priori smatralii za bitno, a nije se razvilo u debati. Alex Ward nam je dao dobar feedback, i iz njega smo mogli zakljuciti jednu blagu favorizaciju native speaker-a sa svojim neobjasnjenim UK primerima koji niko drugi u debati ne razume. Po pravilu - sto su bolje bile debate, bolji smo bili i mi, ali i obratno. Da li smo zasluzeno toliko lose plasirani? U nekim slucajevima da - u drugim nikako. Da li su drugi timovi zasluzeno plasirani bolje? To nikako.
Mozda cemo posle par dana isprati los ukus britanskog akcenta i malo promeniti misljenje, ali za sada dolazak ovde se pokazao kao takticki promasaj. Radovao sam se da cu bar videti dobre debate, ali evo zaglavismo se u kombinovanju puta. Valjda cu odgledati finale. Valjda ce ono vredeti svega.

No comments: